Belastingvrij schenken

Een structurele oplossing vraagt om een langere termijn ondersteuning.

Neem contact op

Hoe mooi zou het zijn als dit de laatste generatie met MD wordt! Structurele donateurs zijn hiervoor nodig, om de meerjarige ontwikkelingsprogramma’s te realiseren. En om de bekendheid van MD snel en structureel te verhogen. Wij zien onze donateurs als lange termijn sponsors. We nemen jou als vaste donateur mee in onze missie en houden je op de hoogte van de voortgang door de jaren heen,  ook via MD events. Maak met ons mee hoe MD van een groot probleem naar een oplossing kan gaan!

Structureel doneren is óók voor donateurs voordeliger: Door onze ANBI-status kun je als vaste donateur jouw periodieke gift volledig aftrekken van de inkomstenbelasting. Daarvoor vereist de Belastingdienst een overeenkomst voor in ieder geval 5 jaar tussen jou en MD Nederland. Zo krijg je een groot deel van het geschonken bedrag terug van de Belastingdienst, tot ca 42%.

EUR 1.000 donateurs

In 2019 zijn we begonnen met een groep donateurs die ten minste EUR 1.000 per jaar toezegde en daarmee de financiële basis creëerde voor onze nog steeds jonge stichting. We zien hen als onze investeerders en houden hen, voor zover gewenst, graag nauw betrokken bij onze voortgang en events. We kunnen ook zeggen dat het een geweldige groep van mensen bij elkaar is, en de avonden energiek en motiverend zijn. En uiteraard hopen we dat meer mensen zich hierbij kunnen aansluiten.

Belastingvrij schenken gaat als volgt

  • Leg jouw periodieke schenking schriftelijk vast in een overeenkomst
  • Bepaal zelf hoeveel je geeft
  • De gift moet elk jaar hetzelfde bedrag zijn
  • De overeenkomst geldt voor 5 jaar (of langer)
  • De jaarlijkse gift moet voor 1 januari op de rekening van het goede doel zijn bijgeschreven
Download donateursovereenkomst

Maak het verschil en word vaste donateur

Wil je ons structureel helpen met belastingvoordeel, download dan hier het formulier of neem contact met ons op.

Download donateursovereenkomst Of neem contact op